Peste 50% din reducerea expunerii din al treilea trimestru din 2011 apartine bancilor austriece, care au retras din Romania 5,31 miliarde dolari. Totusi, austriecii continua sa acorde cea mai ridicata finantare institutiilor de credit locale, de 38,75 miliarde dolari.

A doua cea mai ridicata expunere pe Romania o aveau bancile din Grecia, cu un total de 18,4 miliarde dolari la finele lunii septembrie a anului trecut. Institutiile de credit elene au contribuit, in trimestrul trei, cu aproape un sfert din reducerea expunerii de pe plan local, respectiv cu 2,25 miliarde dolari.

Bancile franceze insumau a treia mare expunere pe Romania, de 17,5 miliarde dolari, in scadere cu 2,3 miliarde dolari fata de finalul lunii iunie.

Citeste si:

Institutiile de credit italiene au retras de pe plan local 600 milioane dolari in al treilea trimestru al anului trecut si au ajuns la o expunere totala de 13,1 miliarde dolari.

Alte finantari importante pentru Romania au mai acordat bancile din Olanda – 7,5 miliarde dolari, Marea Britanie – 2 miliarde dolari si Statele Unite – 1,7 miliarde dolari.