"Diferenta pentru anul trecut este mai mica, de la aproape 1,3 miliarde lei undeva la 1 miliard de lei, intrucat a avut loc un proces de recuperare, iar rata de acoperire cu provizioane pe IFRS a crescut cu peste 5 puncte procentuale. Sumele eliberate vor fi pastrate in rezerve", a adaugat Cercel.

Costul riscului a coborat anul trecut cu 18%, la 1,289 miliarde lei, in coditiile unei ameliorari la nivelul creditelor pentru persoane fizice, dar si ale unei inrautatiri pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit presedintelui - director general al bancii, Guy Poupet.

"Preocuparea ramane pentru intreprinderile mici si mijlocii, unde e dificil de spus daca s-au stabilizat provizioanele, depinde de activitatea economica si de consumul intern", a afirmat Poupet.

In premiera pentru BRD, conducerea a evitat sa faca vreo referire la tintele bugetate pentru acest an.

Citeste si:

De asemenea, Poupet a aratat ca o decizie privind distribuirea de dividende va fi adoptata in Adunarea Generala a Actionarilor si nu a dorit sa precizeze care va fi propunerea Consiliului de Administratie.

BRD are capitaluri proprii de 5,11 miliarde lei si un capital social de 697 milioane lei.

Prin incorporarea in rezerve a sumelor eliberate din provizioane, capitalurile proprii vor creste la peste 6,6 miliarde lei, iar daca nu vor fi distribuite dividende capitalurile bancii vor depasi 7 miliarde de lei.