In 2016, BCR raportase un profit net de peste un miliarde de lei.

Banca Comerciala Romana a inregistrat anul trecut un rezultat operational de 1,34 miliarde lei (294,1 milioane euro), cu 3,5% mai mare decat in anul precedent, datorita veniturilor operationale mai mari si a eficientizarii cheltuielilor.

"Economia a avut o dezvoltare remarcabila in 2017, iar aceasta a fost sustinuta nu doar de revenirea viguroasa a consumului, dar si de productia industriala, agricultura si servicii, sectoare unde BCR a crescut finantarile catre companii mici si mijlocii, mult peste media pietei. BCR a sustinut si va sustine programul StartUP Nation, fiind convinsi ca este important pentru Romania, pentru crearea mediului si culturii antreprenoriale in tara noastra. In 2018 ne asteptam ca economia sa aiba in continuare o rata de crestere solida - in jur de 5%, ca veniturile sa creasca moderat, iar somajul sa ramana redus, insa vedem, in acelasi timp, si riscuri pe pietele financiare. De aceea, vom oferi clientilor nostri servicii financiare pe termen lung si protectia bugetelor personale. Astfel, vom continua pe drumul inceput de a prioritiza creditarea in moneda nationala, cu dobanzi fixe si optiuni atractive de asigurare", a declarat Sergiu Manea (foto), CEO al BCR, in comunicatul de presa privind rezultatele financiare.

El a punctat faptul ca "ramane deosebit de important ca functionarea intregului sistem sa fie guvernata de regulile pietei si competitiei libere, la fel cum este important ca sistemul bancar sa isi inteleaga responsabilitatea fata de sanatatea financiara a Romaniei", facand referire probabil la masura de plafonare a dobanzilor la credite.