Directorul general al grupului Garanti din Romania, Murat Atay (foto centru), spune ca profitul este pe primul loc si ca nu are rost ca institutia de credit sa fie intre primele 10 banci locale daca nu este profitabila.

La nivel de grup am obtinut un profit net consolidat de 8,3 milioane euro in 2011, iar pentru acest an avem ca obiectiv cresterea acestuia cu 50%”, a precizat Atay.

Acesta a preluat conducerea Garanti Bank in aprilie 2009 si chiar din acel an afirma ca banca va trece pe profit in 2011. La inceputul anului trecut, Atay mentiona ca institutia de credit tinteste sa ajunga in urmatorii trei ani in primele 10 banci din Romania.

Totodata, directorul general al grupului turc Garanti Bank, Ergun Ozen, spunea in luna noiembrie 2011 ca banca vrea sa se extinda in Romania si ca va analiza in acest an posibile fuziuni si achizitii pe piata locala.

Citeste si:

“In acest an va fi o presiune pe finantare din partea bancilor-mama. Dar, actionarii se uita in primul rand la ROE (profitul net exprimat ca procent din capitalul propriu – n.r.)”, a explicat seful Garanti Bank.

Activele Garanti Bank au crescut anul trecut la 1,45 miliarde euro, in timp ce soldul creditelor s-a majorat cu 19%, la 936 milioane euro. Depozitele s-au plasat la un nivel de 467 milioane euro.

La finele anului trecut, Garanti Bank avea o retea de 77 de agentii, 194 de ATM-uri si 7.340 de POS-uri.

Grupul Garanti este detinut de Turkyie Garanti Bankasi, cea de a doua banca privata ca marime din Turcia, dupa active. Institutia financiara a avut anul trecut un profit net consolidat de 1,36 miliarde euro.