Dupa aceste modificari, durata unui credit de consum nu poate fi mai mare de 5 ani, cu exceptia celor acordate in scopul refinantarii creditelor acordate inainte de intrarea in vigoare a Regulamentului 24/2011, se arata intr-un comunicat al bancii.

De asemenea, creditele de consum in valuta vor trebui garantate iar gradele de indatorare a creditelor de consum au fost revizuite pentru toate valutele, ca urmare a aplicarii socului pe venit, socului pe rata a dobanzii si a socului pe curs valutar.

In cazul creditelor pentru investitii imobiliare, pentru euro, suma maxima nu poate depasi 75% din valoarea garantiei iar avansul este de minim 25% din valoarea tranzactiei. Pentru un credit in dolari, suma maxima a creditului nu poate depasi 60% din valoarea garantiei, iar avansul minim este de 40% din valoarea tranzactiei

Citeste si:

In cazul creditelor acordate in lei, nu au intervenit modificari comparative cu ultima varianta a normei – valoarea maxima a creditului nu poate depasi 85% din valoarea garantiei, iar avansul minim este de 15% din valoarea tranzactiei.

In linie cu modificarile aduse normei de creditare pentru persoane fizice, Garanti Bank va lansa oferte noi pe piata, printre care pachete de tip Silver, Gold si Platinum. De asemenea, banca va lansa si o serie de produse cu dobanda fixa.