Cursul a incheiat sedinta de vineri in crestere foarte usoara, la 4,3730 - 4,3740 lei/euro, intr-o piata in care volumele de tranzactionare au urcat in a doua parte a zilei, ca urmare a operatiunilor realizate de unii jucatori straini si a unor ordine comerciale de cumparare de euro, informeaza Mediafax.
Primele tranzactii pe cursul de schimb leu/euro au fost realizate la 4,3690 - 4,3705 lei/euro, cu 0,25 bani sub ultimele cotatii de joi, de 4,3715 - 4,3730 lei/euro. Ulterior, paritatea a variat in jurul nivelului de 4,37 lei/euro, intr-o piata linistita si cu volume reduse de valuta tranzactionata.
Dupa ora 12:00, cotatiile s-au stabilizat peste 4,37 lei/euro si au urcat pana la un nivel maxim al zilei de 4,3730 - 4,3740 lei/euro.

"In a doua parte a sedintei piata a fost putin mai animata, iar volumele de tranzactionare au crescut usor. Se pare ca au fost prezenti atat jucatori straini, dar au fost si unele ordine comerciale de cumparare de euro", a afirmat un dealer.

La finalul sedintei de la Bucuresti, zlotul si forintul erau in stagnare, dupa ce pe parcursul sedintei au oscilat usor in raport cu euro.

Cursul de referinta anuntat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut nesemnificativ, de la 4,3718 lei/euro la 4,3712 lei/euro, leul inregistrand a patra zi de apreciere in raport cu euro, dupa ce luni rata oficiala a fost la nivelul maxim istoric, de 4,3794 lei/euro.

Leul s-a apreciat mai vizibil in raport cu dolarul, paritatea oficiala coborand cu 2,3 bani, de la 3,3210 lei/dolar, la 3,2980 lei/dolar.

Moneda nationala s-a apreciat nesemnificativ si in fata francului elvetian, astfel ca rata anuntata de BNR a crescut de la 3,6262 lei/franc elvetian la 3,6265 lei/franc elvetian.

Pentru plasamentele cu scadenta la o zi bancile au afisat vineri dobanzi in crestere usoara, la 2,73% - 3,23%, dupa ce joi randamentele au fost de 2,5% - 3%. Vineri este ultima zi a actualei perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii cerute bancilor de BNR, iar acestea au ridicat dobanzile de vineri avand in vedere ca noua perioada de constituire a rezervelor va incepe de sambata, cand insa este zi nebancara.

Dobanzile pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au scazut foarte incet, la 3,99% - 4,49%, dupa ce joi au fost de 4,03% - 4,53%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri