Dobanda a fost stabilita conform unui studiu al competitiei efectuat de Millennium Bank. Refinantarea se face prin obtinerea de client a unui card de credit cu aceasta noua optiune.

Astfel, cand solicita noul card de credit, clientii isi pot activa optiunea de a refinanta un card de credit vechi sau un overdraft, folosind functionalitatea plan de rate.

Acestia isi pot alege si numarul de rate lunare, care variaza intre trei si 30.

Citeste si:

De exemplu, in cazul unui card de credit de pe care s-a folosit suma de 3.000 de lei si care are o dobanda anuala de 25% (o dobanda medie pe piata cardurilor de credit, daca un client plateste lunar suma minima de 5%, atunci acesta va achita integral creditul in 113 luni, iar dobanda totala pentru aceasta perioada va fi de 1.900 de lei, care se adauga la suma folosita initial.

Folosind cardul de credit Millennium Bank, clientul isi poate refinanta suma de 3.000 de lei, folosita de pe vechiul card de credit, in maximum 30 de rate egale, cu o dobanda fixa de 12%. Astfel, rata lunara va fi de 116,24 lei, iar dobanda totala platita in cele 30 de luni va fi de 487 de lei, cu 75% mai putin decat in cazul anterior.