Activele s-au redus cu 11%, de la 3,94 miliarde de euro la sfarsitul lui 2010 la 3,5 miliarde de euro.

Soldul imprumuturilor bancii in Romania a coborat cu 6%, de la 3,2 miliarde de euro in decembrie 2010 la 3 miliarde de euro. La sfarsitul lunii septembrie, Piraeus Bank avea un portofoliu de credite de 3,06 miliarde de euro.

Ponderea creditelor neperformante a urcat la 18,1% din total, de la 16,5% la sfarsitul lui septembrie si 10,8% in decembrie 2010.

Portofoliul depozitelor s-a redus cu 21%, de la 1,16 miliarde de euro in urma cu un an la 915 milioane de euro. La sfarsitul trimestrului al treilea, depozitele se ridicau la 1,06 miliarde de euro.

Citeste si:

Banca detinea in Romania, in decembrie anul trecut, 178 de unitati si 1.870 de angajati, comparativ cu 182 de unitati si 1.935 de salariati in septembrie.

La nivel de grup, Piraeus Bank a inregistrat pierderi de 6,3 miliarde de euro, din care 5,9 miliarde de euro din cauza participarii la programul de restructurare a datoriilor Greciei.

Bancile elene au intarziat raportarea rezultatelor financiare pentru anul trecut, pentru a putea evalua impactul participarii la programul de reducere a datoriilor guvernului grec catre detinatorii privati de obligatiuni. Bancile elene vor fi recapitalizate, din cauza pierderilor inregistrate, printr-un program al statului elen, cu finantare de la fondul de urgenta al zonei euro, dar si cu participarea actionarilor. Detaliile acestui program vor fi anuntate, cel mai probabil, dupa alegerile de pe 6 mai.

In cadrul celei mai mari restructurari de datorie suverana din istorie, prin care datoria Greciei a fost redusa cu 100 miliarde de euro, creditorii privati au acceptat pierderi de 53,5% din valoarea nominala a obligatiunilor. Daca sunt luate insa in calcul si dobanzile neincasate pentru obligatiunile preschimbate, precum si costurile prelungirii scadentei, pierderile reale se ridica la 74%.