Nextebank, fosta MKB Romexterra Bank, estimeaza ca nu va intra pe profit in acest an, intrucat banca va incepe vanzarea activa de imprumuturi de-abia in ultimul trimestru, odata ce se vor incheia toate procedurile BNR de avizare a noului actionar majoritar al institutiei de credit.
La inceputul lunii aprilie, MKB Romexterra, parte a grupului maghiar MKB, a fost vanduta catre fondul american de investitii PineBridge Investments, in conditiile in care au exista inca 3 cumparatori interesati de institutia de credit. Intelegerea se afla in prezent pe masa BNR, banca centrala urmand sa-si dea acordul asupra finalizarii tranzactiei.

In cadrul AGA de saptamana trecuta, actionarii MKB Romexterra au decis, pe langa majorarea capitalului cu 70,6 milioane lei, la 197,7 milioane lei, si schimbarea denumirii juridice a bancii, in Nextebank.

„Procesul de restructurare al bancii s-a incheiat. Estimam ca in acest an vom obtine rezultate mai bune decat in anii trecuti, dar nu cred ca 2012 va fi pe profit pentru noi. Cred ca vom incepe vanzarea activa de credite la sfarsitul lunii septembrie. Daca nu adaugi nimic nou, nu poti sa ai profit”, a declarat Dan Sandu, presedintele executiv al Nextebank.

Acesta spune ca majorarea de capital aprobata a fost pentru indeplinirea parametrilor ceruti de Banca Nationala si ca va mai exista inca una in acest an.

Nextebank a inregistrat anul trecut in IFRS o pierdere de 41,3 milioane lei, in conditiile in care in 2010 a raportat un rezultat negativ 240,8 milioane lei.

Banca a fost infiintata in anul 1993, iar in 2006 a fost preluata de catre grupul maghiar MKB Bank. Nextebank are o retea formata din 47 de sucursale si mai mult de 600 de angajati. Institutia de credit deserveste peste 82.000 de clienti persoane fizice si companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri