Activele bancii s-au majorat cu 17,5% in primele trei luni din 2012, la 22,3 miliarde lei (5,1 miliarde euro).

Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 22,1% comparativ cu 31 martie 2011, pana la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzand creditele externalizate). Depozitele clientilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, in crestere cu 28% fata de finalul primului trimestru al anului trecut.

„Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evolutie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti prin valorificarea pozitiei financiare solide pe care UniCredit o are in calitate de banca locala si de institutie financiara internationala de importanta sistemica. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea in lei si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua”, a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Citeste si:

Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,1% la finalul lunii martie 2012. Calitatea activelor bancii este stabila, in ciuda deteriorarii perspectivelor economice europene si locale incepand cu jumatatea anului trecut. In primul trimestru din 2012, costul anualizat al riscului a fost de 2,28% .

„Vom continua sa finantam economia romaneasca intr-un ritm prudent, dar superior celui din pietei bancare, in concordanta cu nivelul cererii de credite. In acelasi timp, ne vom concentra pe imbunatatirea calitatii indicatorilor de risc. Vizam, de asemenea, o crestere stabila a depozitelor clientilor si o pozitie confortabila a lichiditatii. Oportunitatile pentru cresterea veniturilor vor fi limitate si in acest an, din cauza volatilitatii pietelor si redresarii lente a economiei, insa vom continua sa identificam solutii optime de finantare si gestionare a banilor pentru clientii nostri”, a completat Rasvan Radu.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).