„Numarul de unitati si personalul au scazut, insa nu au fost masuri speciale de restructurare, ci modificari normale intr-o banca. Unele sucursale au fost relocate, altele au fost consolidate. De asemenea, am inchis unitatile din magazinele Metro pentru ca nu performau corespunzator”, a precizat directorul executiv al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.
El a declarat ca banca-mama sustine subsidiara din Romania, iar strategia este de crestere, nefiind excluse posibile achizitii.
„Momentan, nu avem pe masa niciun dosar de achizitie a vreunei banci, dar ne uitam atent la oportunitati”, a completat Rasvan Radu.
Veniturile operationale ale UniCredit Tiriac Bank au crescut cu 2,1%, pana la 1,25 miliarde lei, in principal datorita evolutiei pe segmentele de comisioane si trading. Veniturile din dobanzi au fost influentate negativ de scaderea indicilor de referinta si a marjelor practicate pentru imprumuturi, in timp ce costurile de finantare au crescut, fiind compensate doar partial de cresterea cu 9% a volumului finantarilor.
Cheltuielile operationale au crescut cu 3,6%, incluzand impactul relocarii in noul sediu si a unor costuri variabile legate de activitatea de business. Eficienta a fost mentinuta, raportul intre costuri si venituri plasandu-se la 50,8% in 2012.
Volumul activelor a ajuns la 25,1 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la finalul lui 2012, in crestere cu 9,8% fata de 31 decembrie 2011. Volumul creditelor din bilant a crescut cu 9,2% anul trecut fata de finalul lui 2011, pana la 17,3 miliarde lei (volumul total a ajuns la 19,9 miliarde lei daca includem si portofoliul de credite externalizate).
Creditele pentru segmentul corporate au crescut cu 12%, volumul imprumuturilor pentru IMM-uri a crescut cu 54%, in timp ce imprumuturile ipotecare au ramas la aproximativ acelasi nivel, iar creditele de consum (incluzand UCFin) au inregistrat o scadere cu 10% anul trecut fata de 2011.
Depozitele clientilor totalizau 13,8 miliarde lei la 31 decembrie 2012, in crestere cu 20% fata de finalul lui 2011, un avans mai accentuat inregistrandu-se pe segmentul persoanelor fizice (28%). Raportul intre credite si depozite la finalul anului trecut a fost de 125%.
Tendinta de deteriorare a calitatii activelor observata la nivel de sistem bancar a continuat, desi mai temperat intr-o oarecare masura, pe fondul prelungirii crizei economice. Rata intarzierilor de peste 90 de zile la plata creditelor a ajuns la 12,2% in 2012, de la 11,7% cu un an in urma.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: