In jurul orei 16:30, bancile schimbau euro cu 4,44 - 4,4415 lei, in crestere semnificativa fata de ultimele cotatii de joi, de 4,4155 - 4,4183 lei/euro, scrie Mediafax.

Rata de schimb a trecut de 4,42 lei/euro inca de la deschidere, cand primele tranzactii au fost operate la 4,4210 lei/euro.

In prima parte a zilei cursul a oscilat sub 4,43 lei/euro, deprecierea fiind limitata de interventiile indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor. Imediat dupa publicarea cursului de referinta, cotatiile au sarit peste 4,43 lei/euro, iar maximul zilei a fost de 4,4420 lei/euro.

Nivelul record atins pe piata interbancara a fost de 4,4675 lei/euro, consemnat pe data de 1 mai, cand in Romania a fost zi nebancara, iar paritatea a fost tranzactionata de jucatorii internationali pe alte piete.

Dealerii cred ca fara interventia bancii centrale cursul ar putea depasi in numai doua sedinte nivelul de 4,5 lei/euro pe piata interbancara, avand in vedere cererea ridicata de euro din partea jucatorilor.

Citeste si:

Inca din deschiderea pietei valutare, leul pierdea teren in fata monedei europene, trecand usor peste nivelul de 4,42 lei/euro.

In jurul orei 13, cotatiile pe piata valutara au depasit 4,43 lei/euro, ceea ce poate semnala faptul ca in sedinta de luni am putea avea un curs si mai mare.

Precedentul maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, a fost anuntat pe 2 mai, la acea data jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv dupa caderea Guvernului Ungureanu.

Aveti rate in euro? Cat de puternic va afecteaza deprecierea leului?

1. Credeti ca moneda nationala se va apropia de 4,5 lei/euro?

2. Cat de puternic va afecteaza deprecierea leului?