Georgescu, despre Grecia: Nu cred ca va trebui sa folosim banca-punte

Vicepremierul Florin Georgescu a declarat ca in ciuda situatiei din Grecia sistemul bancar este solid si bine capitalizat si ca nu crede ca autoritatile vor fi nevoite sa foloseasca banca-punte, instrument introdus recent de BNR pentru cazurile bancilor in dificultate, informeaza Mediafax

"Exista o colaborare foarte stransa intre banca centrala si celelalte institutii de supraveghere - CNVM, CSA, CSSPP si Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice. Analizam evolutiile externe, fluxurile de capital, situatia bancilor si a agentilor economici care au relatii.

Sistemul bancar este solid si bine capitalizat. Nu sunt motive de ingrijorare, nici pentru populatie nici pentru firme", a spus Georgescu.

Intrebat daca autoritatile sunt pregatite sa cheltuiasca bani publici pentru a sprijini vreo banca dintre cale cu capital grecesc, Gergescu a raspuns: "Nu cred ca va trebui sa folosim bridge bank-ul".

In ceea ce priveste deprecierera leului, Florin Georgescu - vicepremier si ministru al Finantelor - spune ca este vorba de un comportament regional.

"Uitati-va si la cursul zlotului polonez, la coroana ceha sau la forint", a spus el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri