Mirzac (foto stanga) a fost director economic al Astra Asigurari in perioada 2002 - 2007, iar Angheluta (foto dreapta) a ocupat pana saptamana trecuta functia de director Departament Brokeri, Bancassurance si Leasing in cadrul liderului pietei de profil. El va fi responsabil cu partea de vanzari la Carpatica Asig.

Cei doi isi vor exercita atributiile dupa avizarea de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, se arata intr-un comunicat al asiguratorului, informeaza Mediafax.

"Decizia a venit ca o consecinta a dorintei de a fructifica pe deplin oportunitatile de dezvoltare ale companiei, prin imbunatatirea serviciilor acordate clientilor si a relatiilor de colaborare cu partenerii nostri, obiective pentru atingerea carora noua echipa de management are competentele si abilitatile necesare, validate de piata asigurarilor" a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Carpatica Asig, Adela Abrudan.

Ea l-a inlocuit pe Ilie Carabulea, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe acesta printr-o sentinta pronuntata la 25 aprilie.

Cu un mandat de trei ani, noua echipa de management are ca obiective principale dobandirea unei pozitii de top in piata de asigurari din Romania, cresterea cotei de piata si dezvoltarea echipei de vanzari.

Citeste si:

Compania si-a propus pentru anul in curs o crestere a primelor brute subscrise de 25%, dupa ce indicatorul a scazut in 2011 cu circa 30% si a ajuns la putin peste 200 milioane de lei.

Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996 sub denumirea ASA Asigurari Atlassib si practica numai asigurari generale.

Capitalul social se ridica la 20,8 milioane de lei, controlat de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tanase - 0,08% si Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Compania are la nivel national peste 90 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si practica doar asigurari generale (non-viata).