Alico Asigurari si-a propus, pentru perioada 2012-2016, sa ajunga la o cota de piata de aproximativ 25% din piata produselor de asigurare medicala de grup, care ar putea ajunge la peste 1,5 miliarde de euro, evolutie sustinuta si de reforma in domeniul sanatatii.


“Cererea pentru servicii medicale private in Romania este in continua crestere, iar infrastructura de clinici si spitalele private se dezvolta intr-un ritm alert pentru a compensa neajunsurile sistemului public", a declarat Theodor Alexandrescu (foto), CEO Alico Asigurari Romania.

In aceste conditii, pentru perioada 2012-2016, Alico estimeaza ca va detine un sfert din piata totala a produselor medicale de grup, care ar putea ajunge la peste 1,5 miliarde de euro, evolutie sustinuta si de reforma in domeniul sanatatii.

Produsele de grup oferite in acest moment includ o gama larga de asigurari pentru evenimente precum deces din orice cauza, invaliditate, spitalizare, interventii chirurgicale, boli critice si altele.

Valoarea primelor brute subscrise anul trecut de Alico Asigurari s-a situat la 207 milioane lei, in crestere cu 1% fata de 2010. Ca pondere in portofoliul companiei contractat anul trecut, aproximativ 75% sunt asigurari de viata traditionale.

In acelasi timp, Alico Asigurari a platit beneficii pentru evenimente asigurate si maturitati in valoare totala de aproape 27 milioane lei, in crestere cu 26% fata de anul precedent.

Pe segmentul asigurarilor de grup, beneficiile platite anul trecut angajatilor de Alico Asigurari s-au dublat fata de 2010.

Ministerul Sanatatii a postat, de curand, pe pagina de web ms.ro, sectiunea Reforma in Sanatate, proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania.

Conform proiectului de act normativ, principalele modificari din sistem vizeaza reorganizarea sistemului de asigurari de sanatate, organizarea si functionarea spitalelor, precum si cresterea controlului calitatii servicii si cresterea rolului Ministerului Sanatatii in monitorizarea si controlul politicilor de sanatate.

Propunerea legislativa are in vedere in primul rand, reducerea dezechilibrului financiar si regandirea organizatorica si functionala a intregului sistem sanitar. Proiectul de lege propune un model care sa creasca baza de colectare a contributiilor de asigurari de sanatate, sa asigure utilizarea eficienta a rersurselor financiare, pastrand eforturile contribuabililor in actualele limite.

Asigurarile obligatorii de sanatate vor reprezenta sistemul principal de finantare a serviciilor de sanatate, care vor putea fi incheiate la o societate de asigurari sau la o societate mutuala de asigurari.

Persoanele care vor beneficia de pachetul de servicii de sanatate de baza ar putea opta, suplimentar,pentru un pachet de asigurari facultativede sanatate care reprezinta un sistem facultativ prin care un asigurator constituie un fond de asigurare, prin contributia unui numar de asigurati expusi la producerea riscului de imbolnavire, care nu este acoperit de asigurarile obligatorii.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania S.A. (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife, Inc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri