Suma asigurata prin polite facultative de locuinte emise de membrii Uniunii Asiguratorilor din Romania era la 30 iunie de 67 miliarde euro, in crestere cu 60% fata de iunie 2011, potrivit datelor prezentate de Adrian Marin, membru in consiliul director al Uniunii si CEO Generali.
"In intervalul iunie 2011-iunie 2012, numarul de polite facultative de locuinte emise de membrii UNSAR a crescut de la 2,59 milioane la 4,18 milioane. In acelasi interval, suma asigurata a crescut de la putin peste 40 miliarde de euro la 67 miliarde de euro", a spus Marin, prezent la un eveniment de specilitate, scrie Mediafax.

Cifra anuntata de reprezentantul UNSAR a fost estimata prin luarea in calcul a numarului de locuinte asigurate de membrii Uniunii - 4,18 milioane, suprafata medie per locuinta - 37 metri patrati (conform datelor recensamantului din 2002) si pretul mediu de constructie - 400 euro/metri patrati, furnizat de companiile de constructii.

La nivel national, expunerea la riscurile de catastrofe naturale se ridica la 124 miliarde de euro, in conditiile in care fondul locativ al Romaniei numara 8,4 milioane de unitati.

Infiintata in 1994, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) este o organizatie neguvernamentala si profesionala care reprezinta interesele a peste 20 de companii de profil.

Membrii UNSAR realizeaza circa 95% din veniturile pietei de asigurari din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri