"In intervalul iunie 2011-iunie 2012, numarul de polite facultative de locuinte emise de membrii UNSAR a crescut de la 2,59 milioane la 4,18 milioane. In acelasi interval, suma asigurata a crescut de la putin peste 40 miliarde de euro la 67 miliarde de euro", a spus Marin, prezent la un eveniment de specilitate, scrie Mediafax.

Cifra anuntata de reprezentantul UNSAR a fost estimata prin luarea in calcul a numarului de locuinte asigurate de membrii Uniunii - 4,18 milioane, suprafata medie per locuinta - 37 metri patrati (conform datelor recensamantului din 2002) si pretul mediu de constructie - 400 euro/metri patrati, furnizat de companiile de constructii.

La nivel national, expunerea la riscurile de catastrofe naturale se ridica la 124 miliarde de euro, in conditiile in care fondul locativ al Romaniei numara 8,4 milioane de unitati.

Infiintata in 1994, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) este o organizatie neguvernamentala si profesionala care reprezinta interesele a peste 20 de companii de profil.

Membrii UNSAR realizeaza circa 95% din veniturile pietei de asigurari din Romania.