Moneda nationala se tranzactiona la cotatii usor sub 4,58 lei/euro la finalul sesiuni interbancare de miercuri, aproape de nivelul sesiunii precedente, dupa o zi cu volume de tranzactionare sub media sedintelor precedente, spun dealerii.
In jurul orei 16:30, euro era transferat pentru 4,5770 - 4,5785 lei, fata de 4,5755 - 4,5780 euro la finalul sesiunii precedente.

La deschidere, cotatiile se situau in intervalul 4,5750 - 4,5800 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare au inregistrat oscilatii nesemnificative, noteaza Mediafax.

Dupa scurte momente de apreciere a leului, pana la un minim de 4,5710 unitati in raport cu euro, cursul a urcat din nou spre 4,58 lei/euro. Maximul zilei a fost de 4,5790 lei/euro.

Spre jumatatea zilei, dealerii cred ca banca centrala a intervenit indirect prin vanzari de euro, insa interventia a fost pentru o perioada scurta si nu foarte ferma, astfel ca rata de schimb a revenit spre 4,58 lei/euro.

BNR a anuntat miercuri un curs de referinta de 4,5742 lei/euro, cel mai inalt nivel din ultimele 11 saptamani si foarte aproape de maximul istoric consemnat la inceputul lunii august.

Astfel, o cotatie mai ridicata a fost publicata la 3 august, de 4,6481 lei/euro, reprezentand nivelul record al ratei de referinta.

Leul s-a depreciat la acea data pe fondul pe fondul tensiunilor politice locale si crizei din zona euro. Nivelul maxim atins pe piata interbancara a fost de 4,6510 lei/euro, consemnat tot pe 3 august. Incepand cu a doua zi dupa nivelul maxim, moneda nationala a recuperat, beneficiind de scaderea aversiunii la risc a jucatorilor pe plan extern, dar si de vanzarile indirecte de valuta realizate de BNR.

Referinta BNR de marti s-a plasat la 4,5693 lei/euro, iar nivelul de miercuri este cu 0,49 bani mai mare.

Leul s-a apreciat insa in raport cu dolarul, iar referinta a coborat cu 2,55 bani, de la 3,5143 lei/dolar la 3,4888 lei/dolar.

In acelasi timp, cursul oficial leul/franc elvetian a crescut foarte usor, de la 3,7799 lei/franc la 3,7805 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Dobanzile afisate miercuri de banci pentru depozitele plasate (ROBID) si atrase (ROBOR) cu scadenta la o zi au scazut foarte ussor, de la 5,13 - 5,63% la 5,11 - 5,61% pe an. Totodata, randamentele pentru depozitele cu scadenta la o saptamana se plasau la 5,19 - 5,69% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri