Guvernul a mandatat Ministerul Finantelor sa lanseze o noua emisiune de euroobligatiuni pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1,5 miliarde euro, valoare care va fi stabilita in functie de conditiile de piata.
"Este o practica obisnuita a Ministerului Finantelor Publice de a obtine mandat de la Guvern pentru emisiuni de obligatiuni pe pietele internationale, astfel incat sa aiba flexibilitate si sa poata iesi oricand apar conditii bune. Este posibil sa lansam o emisiune si pana la finele acestui an daca va aparea un moment favorabil", a declarat pentru Mediafax secretarul de stat in ministerul Finantelor Publice, Enache Jiru.

Emisiunea de euroobligatiuni va avea o maturitate de cel putin sapte ani, conform unui memorandum aprobat in sedinta de miercuri a Executivului.

Guvernul apreciaza ca finantele publice vor fi protejate astfel de eventualele socuri externe ce ar putea determina cresterea dobanzilor pe piata interna.

Ministerul Finantelor avea aprobat pentru acest an un plafon de imprumut pe pietele externe de 2,5 miliarde euro, pe care l-a epuizat prin emisiuni de 2,25 miliarde dolari piata SUA si 720 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri