Guvernul a mandatat Ministerul Finantelor sa lanseze o noua emisiune de euroobligatiuni

Guvernul a mandatat Ministerul Finantelor sa lanseze o noua emisiune de euroobligatiuni pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1,5 miliarde euro, valoare care va fi stabilita in functie de conditiile de piata.

"Este o practica obisnuita a Ministerului Finantelor Publice de a obtine mandat de la Guvern pentru emisiuni de obligatiuni pe pietele internationale, astfel incat sa aiba flexibilitate si sa poata iesi oricand apar conditii bune. Este posibil sa lansam o emisiune si pana la finele acestui an daca va aparea un moment favorabil", a declarat pentru Mediafax secretarul de stat in ministerul Finantelor Publice, Enache Jiru.

Emisiunea de euroobligatiuni va avea o maturitate de cel putin sapte ani, conform unui memorandum aprobat in sedinta de miercuri a Executivului.

Guvernul apreciaza ca finantele publice vor fi protejate astfel de eventualele socuri externe ce ar putea determina cresterea dobanzilor pe piata interna.

Ministerul Finantelor avea aprobat pentru acest an un plafon de imprumut pe pietele externe de 2,5 miliarde euro, pe care l-a epuizat prin emisiuni de 2,25 miliarde dolari piata SUA si 720 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri