Clientii care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, beneficiaza de o marja a dobanzii de 2,5%.

BCR a primit in cadrul acestui program o suma suplimentara in valoare de 45 milioane euro pe care o va acorda sub forma de credite in lei.

Banca a oferit, pana in prezent, circa 30.000 de credite in cadrul programului Prima Casa, in valoare de aproximativ 1,2 miliarde euro.

Poate beneficia de credit Prima Casa orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati.

Clientii trebuie sa dispuna de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca accepta pana la 3 coplatitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipata este zero.

Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de Robor) este de aproximativ 1.189 lei.