Ciobanasu a ocupat pozitia de director general adjunct din noiembrie 2009, banca inregistrand pe durata mandatului sau o crestere a cotei de piata la 1,4%, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), noteaza Mediafax.

Gheorghe Cismaru, in varsta de 62 de ani, are o experienta de peste 37 de ani in domeniul economic si bancar, dintre care peste 12 in cadrul Bancii Comerciale Carpatica. El coordoneaza activitatea Diviziei operatiuni si IT, este director executiv si membru al Directoratului, se precizeaza in comunicat.

Daca va fi nominalizat pentru preluarea derfinitiva a pozitiei de director general adjunct, Cismaru trebuie sa primeasca avizul Bancii Nationale a Romaniei.

Directoratul BCC va fi compus din Ion Dobrica - director general interimar, Gheorghe Cismaru - director executiv, membru al Directoratului avand atributii ale directorului general adjunct - vicepresedinte Directorat si Georgiana Coanda - director executiv, membru al Directoratului.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a inregistrat in primele noua luni un profit net de 12 milioane lei (2,7 milioane euro), iar activele totale au crescut cu 11,24%, la 4,305 miliarde lei.

Banca are un capital social de 314,6 milioane lei, divizat in 3,146 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Carpatica este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine indirect aproape 46% din actiuni. In nume propriu el controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,22% din actiuni. Totodata, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, detine un pachet de sub 5% din actiuni. In actionariat se afla, printre altii, persoanele fizice Antonio Gian Olivo - 4,81% si Lucio Olivo - 5,79%, potrivit celor mai recente raportari transmise Bursei.

Actiunile bancii au inchis sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 4,29%, la 0,0365 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a Carpatica este de 114,83 milioane lei (25,3 milioane euro).