Magdalena Manea, fost vicepresedinte la RBS Bank Romania, a renuntat la numirea sa ca membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), dupa ce nominalizarea fusese aprobata de BNR, intrucat a fost desemnata director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor (FGDR).
"Consiliul de Supraveghere al bancii a informat actionarii in cadrul sedintei AGA din 25.04.2013 cu privire la adresa primita si inregistrata sub nr. 21871/24.04.2013, prin care d-na Manea Magdalena Luminita a declinat nominalizarea domniei sale ca membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, dupa aprobarea domniei sale de catre BNR", se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, relateaza Mediafax.

Manea a fost numita, la 18 aprilie, in functia de director adjunct al FGDR de catre Consiliul de Administratie. In urma aprobarii din partea bancii centrale pentru aceasta pozitie, Manea trebuie sa se retraga din eventualele pozitii de coordonare ale institutiilor bancare.

Ea nu si-a preluat mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Carpatica, intrucat preluarea era conditionata de inscrierea la Oficiul Registrului Comertului.

Manea a fost aleasa in luna decembrie membru in Consiliul de Supraveghere al Bancii Carpatica, pozitie ramasa vacanta dupa demisia lui Ilie Carabulea, care detine controlul bancii.

CA al BNR a aprobat recent si numirea lui Johan Gabriels in functia de director general al bancii, dupa ce acesta a fost desemnat la inceputul lunii februarie de catre Consiliul de Supraveghere.

Totodata, actionarii Bancii Carpatica au aprobat in AGA situatiile financiare pe anul 2012 si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an.
Institutia de credit a consemnat anul trecut un profit net de 21,7 milioane de lei, fata de o pierdere de 31,9 milioane lei inregistrata in 2011.

Profitul operational s-a majorat de sase ori, la 33,48 milioane lei, iar cheltuielile operationale au avansat cu 1,8%.

Activele totale insumau 4,72 miliarde lei, in crestere cu 22,11%. Dupa active, banca avea o cota de piata de 1,29%, ocupand locul 18 in sistemul bancar, potrivit datelor proprii.

Soldul net al creditelor acordate firmelor a urcat cu 11,45%, la 1,02 miliarde lei, iar cel al imprumuturilor pentru persoane fizice s-a majorat cu 12,1%, la 160,5 milioane lei.

Soldul depozitelor a consemnat o crestere de 2%, la 2,5 miliarde lei, datorita avansului depozitelor la termen cu 4,39%, la 2,26 miliarde lei.
Solvabilitatea bancii se situa la un nivel de 11,85%, iar raportul credite/depozite era subunitar, de 0,59.

Carpatica este controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, care detine indirect aproape 46% din actiuni. In nume propriu el controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,22% din actiuni. Totodata, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, detine un pachet de sub 5% din actiuni.

Banca avea, la finele anului trecut, 145 de unitati, in scadere de la 155 in anul precedent.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri