El spune ca institutia va avea rolul nu numai de supraveghere, ci va elabora cu mediul de afaceri strategii de intarire si crestere a pietelor de asigurari, pensii si capital, aflate inca in curs de dezvoltare si consolidare in Romania.

“Cred ca aceasta initiativa vine in intampinarea unei mai bune reglementari a pietei financiare si are rolul de a crea o entitate care sa coordoneze mai bine politicile de reglementare ale celor trei entitati financiare. Aceasta dezvoltare este in linie cu modul de reglementare a pietei financiare in multe state europene”, a declarat Tanasescu pentru wall-street.ro.

Guvernul a anuntat ieri ca va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP vor fi preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Mihai Tanasescu este de parere ca acest proces trebuie sa fie bine comunicat si atent implementat astfel incat piata sa nu raspunda negativ.

“Cred ca o singura autoritate este mai eficienta si mai coerenta in aplicarea regulilor si trebuie sa lucreze aproape de autoritatea de reglementare bancara. Coordonarea cu reglementarea bancara este esentiala si poate sa creeze un element de stabilitate si credibilitate”, a adaugat fostul ministru de Finante al Romaniei.