Supravegherea sectorului financiar (bursa, asigurari, fonduri de pensii) ar trebui sa fie o prioritate a viitorului guvern, in ton cu noua economie despre care wall-street.ro scrie in fiecare zi, astfel incat liderii acestor institutii ar trebui sa fie personalitati cu experienta de lucru in domeniul financiar. Sustineti aceasta petitie initiata de Wall-Street.ro!
IN ATENTIA: Primului Ministru, a viitorului Ministru al Finantelor Publice, a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, si a viitorului presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In conditiile in care guvernul va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP sa fie preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara, consideram aceasta perioada o “fereastra de oportunitate” pentru a profesionaliza si restructura in mod eficient autoritatile de supraveghere.

Opinia redactiei wall-street.ro, a specialistilor consultati de noi si sustinuta de cititorii nostri, este urmatoarea: opriti numirile politice si selectati specialistii institutiilor care supravegheaza piata de capital, piata asigurarilor si piata pensiilor private printr-un proces competitiv.

Mihai Tanasescu, BEI: Autoritatea de Supraveghere Financiara trebuie condusa de o echipa de specialisti

Cum sunt alesi oamenii care fac legea in pietele financiare din alte tari

"Fuziunea" dintre CNVM, CSSPP si CSA: ce probleme de supraveghere pot fi rezolvate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri