"BRD-Groupe Societe Generale a luat la cunostiinta in dimineata zilei de 13.12.2012 de solicitarea DIICOT de a efectua perchezitii la sediile a doua unitati bancare din Bucuresti, in cadrul investigatiilor de mai mare amploare ce vizeaza obtinerea in mod ilegal de credite de la mai multe institutii financiare. Potrivit prevederilor legale, banca a asigurat conditiile necesare efectuarii perchezitiilor, conform mandatelor emise de autoritati. In acelasi timp, operatiunile cu clientii bancii au continuat in conditii normale", se arata intr-un comunicat transmis de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Banca precizeaza ca activitatea institutiei de credit nu este afectata de aceasta operatiune.

"BRD coopereaza de mai multe luni cu autoritatile asupra anchetelor in curs si continua sa asigure tot suportul necesar pentru finalizarea cercetarilor dispuse in acest caz", se mai spune in comunicat.

Procurorii DIICOT au inceput joi 48 de perchezitii in Bucuresti si trei judete, fiind vizata o grupare coordonata de persoane influente din mediul de afaceri din Capitala care ar fi luat ilegal credite de la doua banci pentru 35 de firme cu sprijinul a sapte directori ai bancilor, prejudiul fiind de 85 milioane euro.