Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut, vineri dimineata, de procurorii DIICOT, iar sotia acestuia a primit interdictie de a parasi tara, ambele masuri fiind dispuse in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, anunta Mediafax.

Sotii Locic sunt acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, aderare si sprijinire de grup infractional si spalare de bani.
Avocatul lor a aratat, la iesirea de la DIICOT, ca sotii Locic sunt acuzati de aceste fapte in legatura cu modul in care au vandut un imobil din cartierul bucurestean Dorobanti.

Aparatorul celor doi a mai spus ca imobilul a fost vandut cu 6,4 milioane de euro unei societati Prod Conserv care, pentru achizitionarea acestuia, a facut contract cu o banca.

Avocat: nu am vazut probele!

Totodata, avocatul a aratat ca, la audieri, procurorii nu le-au aratat sotilor Locic nicio proba directa care sa probeze acuzatiile ce le sunt aduse.

Intrebat despre implicarea sotiei lui Locic, avocatul a spus ca aceasta a semnat fara sa aiba cunostinta actele de vanzare a imobilului.
Avocatul a mai precizat ca procurorii vor cerere vineri Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a lui Marius Locic.

Pana la acest moment, a mai precizat avocatul, procurorii au emis peste 10 ordonante de retinere in dosarul fraudelor bancare, printre care una in cazul unui notar public, ceea ce atrage, dupa caz, competenta Curtii de Apel.

Locic: Am o relatie foarte buna cu bancherii

Joi seara, cand a fost adus pentru audieri la DIICOT, Marius Locic declarase presei ca este absolut nevinovat, are o relatie foarte buna cu bancile si creditarea si ca, in opinia sa, cel mai probabil, a deranjat anumite persoane prin deschiderea unor piete.

Dumitru Crestin, Dana Bajescu, directorul Grupului BRD Dorobanti din Bucuresti, si notarul Paula Rosenberg, sotia lui Damian Draghici, au plecat de la DIICOT, dupa ce au fost audiati in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

Avocatul lui Dumitru Crestin a declarat ca acesta a fost audiat in calitate de martor.
Unul dintre fratii lui Dumitru Crestin, Ioan, este in continuare la audieri.

In acest dosar, procurorii audiaza, incepand de joi seara, zeci de persoane. Audierile au inceput dupa ce la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala au fost aduse documente, calculatoare si imprimante ridicate la perchezitiile facute in Bucuresti si in judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea.

In acest dosar mai sunt vizati Lucian Cojocaru, fost director BRD si in prezent vicepresedinte Volksbank, sefi ai sucursalelor BRD Unirii si Dorobanti, responsabili ATE Bank, precum si fratii Crestin,


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Perchezitii intr-un dosar international privind importuri de masini