Grupul olandez Aegon, cu activitate de peste 5 ani in Romania, unde opereaza in prezent in regim transfrontalier, intentioneaza sa isi extinda in acest an activitatea pe piata locala, prin mai multe proiecte, inclusiv prin dezvoltarea retelei proprii de distributie.
Compania recruteaza consultanti financiari, unit manageri si manageri de agentie de pe intreg teritoriul tarii. "Pentru inceput, speram sa gasim cel putin 120 de noi colegi, care sa-si dezvolte cariera alaturi de noi pe termen lung", a declarat Sinziana Maioreanu (foto), CEO Aegon Romania.

Aegon a inregistrat in primul semestru din 2012 (ultimele rezultate financiare transmise de companie), o crestere de 350% pe segmentul de asigurari de viata, ajungand la un volum de prime brute subscrise de 2,11 milioane de euro. Astfel, cota de piata a grupului Aegon s-a triplat in Romania si a depasit evolutia medie a pietei.

Defalcat, subscrierile pe segmentul de asigurari de viata traditionale au fost impulsionate de lansarea produsului de acumulare si protectie Aegon Fii Sigur, pentru care la nivelul semestrului intai din 2012, valoarea vanzarilor acestui produs au reprezentat 80% din totalul vanzarilor societatii. In acelasi timp, valoarea portofoliului de asigurari de viata unit-linked a crescut cu 13,75%, de la 0,80 la 0,91 milioane de euro, datorita produsului Aegon Fii Istet.

La sfarsitul lunii iulie de anul trecut, Aegon Asigurari de Viata a anuntat ca va fuziuna, prin absorbtie, cu Aegon TuZ, compania poloneza de asigurari de viata, detinuta de grupul olandez Aegon, urmand ca societatea de pensii private, a doua linie de business a grupului in Romania, sa nu fie afectata de acest proces, se arata in comunicatul companiei.

Procesul consta in trei etape majore: deschiderea de catre Aegon Polonia a sucursalei sale de asigurari de viata in Romania, dupa care vor urma in ordine, fuziunea transfrontaliera a acesteia cu Aegon Asigurari de Viata si integrarea operationala.

Aegon TuZ e prezenta pe piata poloneza inca din 1999 si a fost preluata de grupul financiar olandez in decembrie 2005. Compania dispune de expertiza in crearea si administrarea investitiilor pe termen lung si in programele de economisire. La sfarsitul anului 2010, Aegon TuZ ocupa locul patru in topul asiguratorilor activi in segmentul unit linked.

Grupul financiar Aegon ofera produse de asigurari de viata, pensii si administrarea activelor si are linii de business deschise in peste 20 de piete din America, Europa si Asia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri