Seful Erste Group, Andreas Treichl, crede ca subsidiara din Romania nu va mai inregistra pierderi in 2013, "BCR urmand sa stea in teritoriul pozitiv in acest an", cu toate ca banca a avut rezultate negative in ultimii doi ani, ca urmare a provizioanelor mari.
BCR si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 250 de milioane lei, pe baza unui profit operationale 2,38 miliarde lei, a unor provizioane de 1,97 miliarde lei si a unui rezultat negativ din reevaluarea activelor fixe de 164 de milioane lei, potrivit documentelor prezentate actionarilor.

Profitul net al bancii este estimat in 2013 la 237,6 milioane lei (53 milioane euro), fata de o pierdere neta exclusiv la nivel de banca de 556 milioane lei dupa noua luni de anul trecut, au declarat surse bancare.

Graficul de mai jos arata evolutia profitului BCR in perioada 2007-2011, cel mai bun rezultat fiind obtinut de banca in 2008.



Cu aceste cifre deloc convingatoare, seful Erste Bank Andreas Treichl, l-a numit in primavara pe cehul Tomas Spurny la conducerea BCR, el inlocuindu-l din functia de presedinte executiv pe Dominic Bruynseels.

Strategia lui Spurny pentru readucerea bancii pe profit este insa una pentru care sigur nu este iubit de catre angajati, restructurarea, pentru care va incasa si un bonus in functie de performantele din aceasta operatiune.

El a recunoscut ca a venit la BCR pentru a restructura banca, dar spune ca nu este un “profesionist” in aceasta activitate sau un adept exclusiv al unor asemenea masuri.

Astfel, vor fi inchise peste 60 de sucursale neprofitabile, iar numarul salariatilor din grup va scadea de la 9.100 la 7.500.

Personalul angajat exclusiv in banca a scazut in primele noua luni cu aproape 10%, concomitent cu o reducere a retelei teritoriale cu aproximativ 7%. Datele la noua luni arata ca personalul bancii a ajuns la circa 7.600 de angajati, fata de 8.400 de angajati la finele anului trecut, in timp ce numarul de sucursale a coborat la 621, fata de aproape 670 in decembrie 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri