"2013 nu se anunta un an rau pentru piata de asigurari de viata, ci va fi un an care va aduce cresteri ale subscrierilor. Cu toate acestea, evolutiile nu vor fi la fel de spectaculoase ca acum cativa ani", apreciaza Florina Vizinteanu (foto), presedintele BCR Asigurari de Viata.
Declaratiile sefului Asirom au fost realizate in cadrul evenimentului XPRIMM Annual Forecast Meeting 2013, organizat de Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

In opinia sa, piata asigurarilor de viata va stagna in acest an sau va creste cu cel mult 2%, rezultat care va depinde de calitatea si performantelor echipelor de vanzari ale companiilor. Ea a adaugat referitor solicitarile privind deducerile fiscale pentru primele aferente politelor de viata ca industria de profil se bucura totusi de "un tratament fiscal bun", atat timp cat maturitatile nu sunt impozitate.

"Pentru acest, BCR Asigurari de Viata va continua sa mizeze pe produsele de investitie, in contextul in care linia asigurarilor traditionale au cunoscut un declin incepand cu reducerea ritmului de creditare", a spus Florina Vizinteanu (foto).

La randul sau, Mariana Diaconescu, a declarat ca Asirom va continua pentru 2013 o concentrare preponderent pe segmentul non-auto, ceea ce implica si cresterea asigurarilor de viata in portofoliul companiei."Vom incheia anul cu crestere fata de 2011, nu spectaculoasa, ea se situeaza la nivelul pietei, ceea ce inseamna ca am reüsit sa stabilim portofoliul, si se beazeaza pe lansarea unor produse noi. Am muncit tot anul trecut la reinnoirea portofoliului de produse si speram ca rezultatele se vor vedea in 2013".

Despre piata, ea a mentionat ca exista un optimism ponderat in ceea ce priveste cresterea pietei pentru asigurarile de viata, care se bazeaza atat pe cresterea economica la nivel nationala, adica cresterea PIB, cat si pe cresterea nivelului de trai al populatiei. "Vazand estimarile economice, nu ne putem astepta la o crestere foarte mare, asa cum nu ne putem baza foarte mult pe cresterea din zona bancara pentru a creste asigurarile de viata", a mai spus seful Asirom.

Mai putin optimist s-a aratat Ovidiu Racoveanu, directorul diviziei de asigurari de viata in cadrul Generali Romania. El a declarat ca "2013 va fi in continuare un an foarte dificil datorita faptului ca fortele de vanzare dar si brokerii au probleme in a-si tine oamenii si a-i eficientiza. Vom avea probabil o crestere zero la nivel de piata".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri