Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat numirea lui Carmen Radu, anterior director general adjunct al Eureko Asigurari, in functia de director general, dar si in calitate de membru al Consiliului de Administratie al societatii.
Carmen Radu s-a alaturat companiei acum 4 ani ca director de Operatiuni si director general adjunct al companiei de asigurari. Din 2009, a fost coordonatorul sectiunii de asigurari de sanatate din cadrul UNSAR. Are o experienta de peste 19 ani in piata serviciilor financiare, detine un master in studii economice si a absolvit programul de management "Ashridge Executive Education Programme", Anglia.

Frans van der Ent va ramane in continuare membru al Consiliului de Administratie, fiind implicat in activitatile ambelor companii: Eureko Asigurari si Eureko Pensii. "Sunt convins de competentele de director general ale lui Carmen Radu si Radu Bragarea pentru a conduce companiile de asigurari si pensii in etapele urmatoare impreuna cu ceilalti membrii ai conducerii executive", a spus acesta.

De asemenea, Carmen Radu se arata "constienta ca o promovare inseamna si noi responsabilitati. Misiunea mea va fi aceea de a transpune in practica ultimele decizii ale grupului Achmea in ceea ce priveste operatiunile de asigurari din Romania".

Olandezii de la Aegon vor prelua in acest an portofoliul de asigurari de viata si pensii al Eureko Romania, dupa ce au ajuns la un acord cu Achmea, grupul financiar care controleaza asiguratorul roman. Tranzactia urmeaza sa fie supusa procesului de autorizare de catre autoritatile competente din Romania si se asteapta sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2013. Cele doua companii nu au anuntat valoarea tranzactiei.

Portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko vor fi integrate in operatiunile grupului Aegon din Romania. Astfel, dupa preluarea operatiunilor Eureko Romania, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din tara, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurari de viata se va situa in primele zece cele mai mari de pe piata.

Eureko Pensii avea la sfarsitul anului trecut active nete de 539,3 milioane lei si 439.599 de clienti pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), respectiv active de 3,2 milioane de lei si 3.713 clienti pe cel al pensiilor private facultative (Pilonul III). Pe piata pensiilor private obligatorii, Eureko se situa pe locul al saptelea din noua companii, iar in domeniul pensiilor private obligatorii pe pozitia a 10-a, din 11 jucatori.

Aegon activeaza in Romania din anul 2007 si are operatiuni si in alte tari din regiune, precum Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia. In plus, Aegon si-a anuntat recent intrarea pe piata din Ucraina, prin achizitia companiei de pe locul cinci din aceasta piata.

Compania de asigurari de viata din Romania a Aegon este condusa de Sinziana Maioreanu, in calitate de CEO, in timp ce managementul companiei de pensii private Aegon SAFPAP este asigurat de Marius Ratiu.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F