Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat compania olandeza Aegon in tranzactia de preluare a portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko din Romania, dupa ce au ajuns la un acord cu Achmea, grupul financiar ce controleaza asiguratorul local.
Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost condusa de Silvana Ivan, partener, alaturi de care avocatii Horia Ispas si Ciprian Timofte au avut un rol cheie in acest proiect, se arata in comunicatul casei de avocatura.

"A fost o tranzactie complexa, ce a implicat doua ramuri-cheie ale domeniului financiar (asigurari si pensii) si care s-a finalizat dupa peste sase luni de negocieri. In prezent, asistam Aegon in legatura cu indeplinirea formalitatilor de aprobare din partea autoritatilor de reglementare. Preluarea portofoliilor Eureko reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii din segmentul asigurarilor de viata si de pensii private (pilonul II si III) din Romania, marcand o tendinta deja vizibila de consolidare si extindere a operatiunilor principalilor jucatori", a declarat Silvana Ivan (foto).

Tranzactia urmeaza sa fie supusa procesului de autorizare de catre autoritatile competente din Romania si se asteapta sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2013, se mentioneaza intr-un anunt oficial facut de Achmea. Cele doua companii nu au anuntat valoarea tranzactiei.

Portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko vor fi integrate in operatiunile grupului Aegon din Romania. Astfel, dupa preluarea operatiunilor Eureko Romania, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din tara, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurari de viata se va situa in primele zece cele mai mari de pe piata

Eureko Pensii avea la sfarsitul anului trecut active nete de 539,3 milioane lei si 439.599 de clienti pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), respectiv active de 3,2 milioane de lei si 3.713 clienti pe cel al pensiilor private facultative (Pilonul III). Pe piata pensiilor private obligatorii, Eureko se situa pe locul al saptelea din noua companii, iar in domeniul pensiilor private obligatorii pe pozitia a 10-a, din 11 jucatori.

Aegon activeaza in Romania din anul 2007 si are operatiuni si in alte tari din regiune, precum Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia. In plus, Aegon si-a anuntat recent intrarea pe piata din Ucraina, prin achizitia companiei de pe locul cinci din aceasta piata.

Compania de asigurari de viata din Romania a Aegon este condusa de Sinziana Maioreanu, in calitate de CEO, in timp ce managementul companiei de pensii private Aegon SAFPAP este asigurat de Marius Ratiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri