Garanti Leasing, parte din grupul financiar Garanti Romania, lanseaza prima sa linie de finantare in lei pentru categoriile auto, echipamente si imobiliare, pe fondul volatilitatii crescute a monedelor straine fata de moneda nationala.

"Compania urmareste astfel sa raspunda nevoii de prudenta manifestate de clienti", se arata in comunicatul Garanti. Valoarea minima a achizitiilor pentru fiecare categorie de leasing este de 20.000 de lei - contravaloarea a 5.000 de euro.

Avansul pe care clientii trebuie sa-l plateasca difera in functie de tipul si de vechimea bunului finantat, precum si de alte garantii oferite, iar perioada minima de rambursare este de un an, in timp ce perioada maxima este de opt ani – in cazul leasing-urilor imobiliare.

Dobanda difera si ea in functie de perioada finantata si de bonitatea clientului, fiind legata la indicele ROBOR, iar marja aplicata de Garanti Leasing la produsele in lei va fi cu 1% mai mica decat cea aplicata la produsele in euro.

Compania estimeaza ca volumul de credite acordate in acest an se va ridica la 10 milioane de lei. "Ne asteptam ca firmele care se adreseaza prin produsele si serviciile lor consumului intern sa solicite preponderent finantare in lei. Estimam ca investitiile vor merge in special inspre auto si echipamente", spune Okan Yurtsever, director general Garanti Leasing.

El a adaugat ca in acest an imprumuturile sa fie mai prudente si sa se concentreze mai mult pe creditele in lei. "Oferind posibilitatea de finantare in lei diminuam riscurile, usuram considerabil viata debitorilor, atat la nivel comercial, cat si la nivel de gospodarie", adauga Okan Yurtsever (foto).

Garanti Leasing este brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA, parte din grupul financiar-bancar Garanti. Compania completeaza oferta financiara a grupului, cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), precum si servicii de administrare a flotelor.

Cu o cota de piata in continua crestere fata de anii anteriori, compania estimeaza ca va oferi, la nivelul intregului an, finantari pentru achizitia de bunuri, aferente contractelor noi, in valoare totala de peste 60 de milioane de euro.

Motoractive IFN SA a fost infiintata in anul 1998, avand ca activitate principala finantarea in leasing doar a autovehiculelor. Ulterior, compania si-a diversificat produsele pentru a oferi clientilor sai solutii valoroase pe pietele comerciale, industriale si de retail.

Dupa doar cinci ani de activitate, in 2004, Motoractive a devenit cea mai mare companie independenta de leasing din Romania. In 2006, Motoractive si inca alte doua companii specializate in servicii financiare - Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA – au fost achizitionate de GE Money, divizia de servicii financiare a companiei General Electric.

La sfarsitul anului 2010, actionarul majoritar al Motoractive IFN SA a devenit Garanti Turcia, cea de-a doua banca privata ca marime din Turcia, care detine 100% din actiuni. In urma acestei modificari a actionariatului, Motoractive a fost inclusa in Grupul financiar bancar Garanti, continuandu-si activitatea sub brandul Garanti Leasing.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Garanti Leasing, acord cu FNGCIMM pentru sustinerea IMM-urilor