“Finantarea contractata de la EximBank ne va permite sa achizitionam materii prime si materiale aferente productiei astfel incat sa utilizam intensiv si la capacitate maxima utilajele. Am organizat deja lucrul in trei schimburi si urmeaza sa mai angajam personal. Noi nu am crezut in criza si ne-am concentrat pe cresterea capacitatii de productie. Am facut investitii in 2008 si 2009 cu implicatie directa in dinamica cifrei de afaceri a anilor 2011 si 2012. Speram ca anul acesta vom reusi sa crestem volumul exporturilor undeva aproape de 30% din cifra de afaceri”, a declarat Omer Susli, unul dintre actionarii companiei si presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania.

EximBank pune la dispozitia agentilor economici un portofoliu de produse axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, care permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat, credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii.