Safety Broker, companie cu capital integral romanesc, estimeaza pentru 2013 o crestere de pana la 19% a primelor de asigurari intermediate, la 43 de milioane de euro, cu accent pe segmentul online si pe vanzarile de polite corporate, care ar urma sa cumuleze, conform planurilor brokerului, jumatate din portofoliu.
Ca si strategie de dezvoltare, in 2013, Safety Broker si-a propus sa lanseze noi platforme online si, de asemenea, sa atraga mai multi clienti corporate - companii de talie medie si mare - prin intermediul unei noi divizii create, Safety Corporate, care a fost lansat in perioada 22-24 martie 2013.

Safety Broker, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare independenti cu capital local ce opereaza in Romania, s-a pozitionat anul trecut pe locul patru, cu prime intermediate de peste 36 milioane de euro si o cota de piata de 4,75%.

"A fost un an al recordurilor pentru Safety Broker din toate punctele de vedere: cresterea business-ului, dezvoltarea retelei teritoriale care acum acopera intreaga tara, consolidarea echipei de management, a fortei de vanzare, lansarea proiectului online goya.ro s.a.m.d.. De altfel, am inceput in forta si anul 2013, in care ne propunem sa crestem cu cel putin 22% intermedierile de asigurari", a declarat Viorel Vasile (foto), managing partner al Safety Broker.

Brokerul a intermediat in ianuarie si februarie prime de 4 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Pentru anul in curs dorim sa mentinem acelasi trend ascendent si ne propunem sa crestem ponderea segmentului corporate pana la jumatate din afacerile noastre. Tinta noastra este sa devenim numarul unu in piata asigurarilor online", a comentat Viorel Vasile, intrebat despre planurile companiei.
In ceea ce priveste segmentul corporate, Safety se adreseaza in special detinatorilor de parcuri auto (RCA si CASCO), societatilor de leasing financiar si operational (CASCO, RCA, D&O si bunuri), dar si firmelor de constructii, servicii, unitati de productie sau transporturi.

In prezent, portofoliul companiei pe tip de client era structurat in 68% retail si 32% corporate, in timp structura portofoliului pe tipuri de asigurari in total prime brute subscrise era de 60% - RCA, 25% - CASCO si 15% alte tipuri de polite. Anul trecut, din totalul subscrierilor realizate in 2012, politele de raspundere civila auto (RCA) reprezintau circa 22,5 milioane euro, in timp ce subscrierile aferente asigurarilor auto CASCO s-au ridicat la 8,3 milioane euro.

In 2012, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), brokerii au intermediat prime de asigurare in suma de 3,58 miliarde de lei, in urcare cu 15,1% fata de anul precedent. Veniturile obtinute din activitatea de brokeraj au crescut cu 17%, la 707,8 milioane de lei. Raportat la primele subscrise de asiguratori, cota brokerilor a crescut cu 3,5 puncte procentuale, la 43,3%. Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a avansat cu 5,7%, la 8,27 miliarde de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri