Isarescu: Pentru cei cu peste 100.000 de euro n-am sfaturi, pentru ca nu vreau sa fiu in situatia penibila de a sfatui un om bogat

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca ar fi penibil sa dea sfaturi bogatilor pentru ca oamenii care au de plasat peste 100.000 de euro stiu cum sa-si gestioneze lichiditatiile, fiind mult mai preocupati de protejarea averii si mai avizati.

"Noi nu avem grija marilor detinatori de fonduri lichide, sunt putini si va asigur ca au grija de banii lor. Poate este vorba de vreo 11.000 de oameni. Daca ai mai mult de 100.000 de euro ai o grija, o bucurie dar si o grija, daca ii mai tii si lichizi (...) Indemn populatia si lumea sa nu ne facem griji de banii lor, au ei grija de banii lor, d-aia i-au si acumulat (...) Pentru cei cu peste 100.000 de euro n-am sfaturi, pentru ca nu vreau sa ma pun in situatia penibila de a da sfaturi unui om bogat. Daca a stiut sa faca acesti bani, stie si sa-i administreze", a spus Isarescu, citat de Mediafax.

Guvernatorul BNR a aratat ca nu vede necesara o dezbatere publica prin care sa fie date sfaturi romanilor care au bani.

"Sa tii lichiditati de peste 100.000 de euro nu-si permit prea multi (...) Nu aici e grosul populatiei, daca sunt 11.0000 - 12.000 de oameni", a spus Isarescu.

Anterior, el a afirmat ca bancile au anuntat BNR ca in cursul diminetii de joi s-au inregistrat cereri de la populatie pentru spargeri de depozite.

Economistul sef al BNR, Valentin Lazea, a afirmat miercuri ca populatia ar trebui sa constituie depozite de sub 100.000 euro, iar cei cu lichiditati de peste 4,2 milioane de euro sa le imparta in cele 42 de banci din Romania si sa investeasca diferenta in piata de capital, la bursa sau in fonduri de investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Ministerul Finanţelor a programat pentru iulie împrumuturi de peste 5,3 MLD lei
Setari Cookie-uri