Ca presedinte al BAAR, Liviu Stoicescu (47 de ani) a reprezentat piata de asigurari din Romania in Adunarea Generala a Consiliului Birourilor de la Bruxelles si a fost ales membru in nu mai putin de patru comitete de conducere.

Specialist in materie de Carte Verde, Stoicescu a consolidat relatiile de colaborare cu alte Birouri Nationale si a semnat din partea BAAR Acordul Multilateral pentru libera trecere a autovehiculelor, fara controlul RCA la frontiera cu SEE, conditie de aderare la Uniunea Europena.

Si-a inceput cariera in asigurari in anul 1990 ca inspector de daune la ADAS, iar in perioada 1996-1999 a fost inspector de daune la Astra Asigurari. Din anul 2000 s-a alaturat echipei Omniasig VIG unde a ocupat mai multe posturi de conducere.

Liviu Stoicescu si-a incheiat mandatul de membru in directoratul Omniasig VIG (2008-2012) si director al Directiei Asigurari Auto a aceleasi companii. Este de peste zece ani presedintele BAAR.

Astra Asigurari activeaza pe piata din Romania de peste doua decenii. Compania s-a desprins in 1991 din fostul ADAS, colosul asigurarilor detinut in anii `90 de catre Statul Roman. Din 1991, compania a trecut printr-un proces de transformare si innoire, iar strategia de business adoptata in ultimii ani a dat rezultate vizibile.

In 2010, 2011 si 2012 rezultatele financiare au plasat Astra Asigurari in pozitia de lider de piata. Compania s-a axat in special pe segmentul de retail si a dezvoltat parteneriate de interconectare cu cei mai importanti brokeri ai pietei, prin intermediul celui mai dinamic canal de vanzare din Romania.

Astra Asigurari a deschis doua sucursale in afara teritoriului Romaniei, in Ungaria, la finalul anului 2010 (Astra Biztosito), respectiv in Slovacia (Astra Poistovna) in decembrie 2012.