Octavian Dinu, 57 de ani, a lucrat pentru o sucursala BCR din Buzau intre 1991 si 2012, iar dupa incetarea contractului de munca angajatul nu a primit niciun salariu compensatoriu. Acesta sustine ca a fost singura persoana care a plecat din sucursala in ultimii patru ani fara a primi salarii compensatorii.

“Sunt mandru ca am lucrat pentru BCR si ca am contribuit la dezvoltarea bancii, insa ca sa fiu sincer vreau ca meritele sa imi fie recunoscute, asa cum e si normal intr-o institutie prestigioasa precum Erste Group. (…) Dumneavoastra domnule Treichl sunteti salvarea mea”, a spus, in cadrul conferintei, Octavian Dinu.

Dialogul complet poate sa fie citit aici

Raspunsul sefului Erste nu s-a lasat asteptat, acesta multumindu-i pentru loialitate fostului angajat si asigurandu-l pe acesta ca va primi un raspuns de la managerii BCR.

Citeste si:

Personalul grupului BCR va fi redus cu 1.500 de persoane in acest an, in timp ce 64 de unitati retail vor fi inchise in urma unei analize a profitabilitatii.
La finele lui 2012, presedintele BCR, Tomas Spurny, a anuntat ca grupul va disponibiliza 17,5% din totalul angajatilor, pentru a reaseza modelul la noile realitati economice. La randul sau, Treichl a declarat la sfarsitul lui februarie ca BCR nu va avea nevoie de noi masuri de restructurare, suplimentare planului deja anuntat.

BCR, cea mai mare banca din Romania in functie de active, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 miliarde lei (277 milioane euro), pe fondul majorarii cu 68,2% a costului cu provizioanele de risc, la 3,62 miliarde lei (813,3 milioane euro).