Profitul dupa taxe obtinut de banca austriaca in Romania a variat nesemnificativ, de la 31 milioane euro in primele trei luni ale anului trecut la 30 milioane euro in primul trimestru din acest an, se arata intr-un raport prezentat marti de grup. Profitul inainte de taxe a stagnat la 36 milioane euro, scrie Mediafax.

Veniturile operationale au scazut de la 119 milioane euro la 115 milioane euro, traiectoria negativa a incasarilor din dobanzi fiind compensata de castigurile mai mari din comisioane bancare.

Astfel, veniturile din dobanzi au coborat de la 80 milioane euro la 72 milioane euro, in timp ce incasarile din comisioane au urcat de la 33 milioane euro la 36 milioane euro.

Veniturile din activitati pe pietele financiare au urcat de la 5 milioane euro la 6 milioane euro. Cheltuielile administrative s-au redus de la 67 milioane euro la 65 milioane euro.

Provizioanele constituite de Raiffeisen in Romania in perioada analizata s-au cifrat la 21 milioane euro, fata de 27 milioane euro in primele trei luni ale anului trecut.

Activele Raiffeisen Bank International pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro.

Citeste si:

Soldul creditelor catre clienti a scazut cu 0,7%, la 4,19 miliarde euro, in timp ce depozitele constituite la banca au urcat cu 5,7%, la 3,99 miliarde euro.

Banca are aproximativ 5.400 de angajati in Romania, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienti.

La nivel international, grupul austriac a inregistrat in primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, in scadere cu 71% fata de 541 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, declin cauzat in principal de evenimente nerecurente si efecte de baza.

Astfel, profitul obtinut in primele trei luni ale anului trecut reflecta un castig exceptional de 272 milioane euro obtinut prin vanzarea de obligatiuni si rascumpararea de titluri hibrid. Totodata, rezultatul din primele trei luni ale acestui an a fost afectat de pierderea a 82 milioane euro prin reevaluarea titlurilor structurare pe termen lung si a datoriilor subordonate, se arata intr-un comunicat al Raiffeisen.

Venitul operational al grupului a crescut usor in perioada analizata, la 1,3 miliarde euro.

Grupul Raiffeisen avea la finele lunii martie active totale de 131,9 miliarde euro, in scadere cu 3% fata de nivelul de la finele anului trecut.