"Au existat banci care voiau sa iasa de pe piata din Romania, dar nu in orice fel, ele tinand foarte mult la valoarea companiei. Tranzactiile pe care le-am vazut pana acum sunt partiale: au fost vandute fonduri de comert, interesul de a vinde aparand din nevoia de a debloca resurse", a spus Carmen Peli.

Ea a mai precizat ca au fost si tranzactii realizate, in special in Grecia care ar fi trebuit sa aiba impact si in Romania. Astfel, ar fi trebuit sa asistam la o tranzactie similara si in Romania in cazul anumitor institutii bancare, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza riscurilor.

“Nu toate bancile isi permit sa faca tranzactii, nu exista certitudinea ca exista cumparatori”, a completat Carmen Peli.

Anii trecuti a fost vizibila o tendinta de finalizare mai usor a tranzactiilor care durau mult, dar erau urmate de un refuz. “Optimismul apare la nivel global, in vest, mai curand decat in Romania, tranzactiile internationale avand impact si la nivelul national”, a incheiat partenerul PeliFilip.