Interesul pentru parteneriate in domeniul FinTech este tot mai ridicat, atat din partea bancilor, care vin cu partea de clientela, cat si din partea entitatilor FinTech, care pot contribui cu un produs prin care bancile isi pot largi aria de acoperire. Carmen Peli, avocat in cadrul PELI Partners, a declarat, in cadrul conferintei Future Banking, ca tranzactiile in acest domeniu sunt intr-un stadiu incipient, dar interesul este in crestere.

"Din punct de vedere al tranzactiilor in domeniul FinTech, nu au fost foarte multe, desi avem semnale ca exista clienti interesati, atat de parteneriate cat si de achizitii. Bancile pot veni cu sursa buna de clientela, iar FinTech-urile pot veni cu un produs foarte bun pe care bancile il pot raspandi catre cleintela lor si pot accesa si clientela delocalizata, adica nu mai sunt tinute doar de de Romania ci se pot extinde catre clientii romani de pretutindeni. Avem semnale ca exista interes pentru aceste zone de partenereiate si de achizitii, numai sa apara ocaziile potrivite ca ele sa se finalizeze”, a explicat Carmen Peli.

In cazul tranzactiilor traditionale, avocatul recomanda pregatirea temeinica a acestora astfel incat sa nu apara probleme ulterior.

“Din tranzactiile traditionale in care am asistat am constatat ca este intotdeauna bine ca acestea sa fie bine pregatite la vanzare, adica bancile sa isi tina foarte bine evidenta produselor pe care le au, a clientilor pe care ii au si a altor probleme si, daca totul este dezvaluit din start, atunci pricing-ul se poate face potrivit si nu exista probleme ulterior incheierii tranzactiei. La cumparare este foarte important sa ai niste mecanisme contractuale in contractele de vanzare cumparare in asa fel incat sa te protejezi impotriva riscurilor necunoscute, pe care ambele parti le pot amenaja in asa fel incat un risc de acest gen sa nu atraga o pierdere”, a punctat Carmen Peli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri