”Cele doua unitati vor deservi zone care, datorita dinamicii de dezvoltare inregistrate si diversitatii activitatilor economice desfasurate de firmele locale, impun o prezenta mult mai consistenta din partea EximBank. Pe de o parte, avem Argesul, care ocupa locul sase la nivel national din punctul de vedere al fortei economice, iar, pe de alta parte, Prahova are prin traditie o vocatie economica industriala”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Inaugurarea acestor doua unitati vine dupa ce, luna trecuta, banca a deschis o agentie la Galati.

”Ca si in cazul Galatiului, pentru Pitesti si Ploiesti am decis sa mergem tot pe modelul agentiilor cu un numar mic de angajati (maximum trei) fara servicii de back office, care sa recurga la metode de vanzare directa, la sediul companiilor. Tintim intreaga comunitate de afaceri locala si de aceea ne vom adresa oricarui tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, este exportatoare sau se adreseaza numai pietei interne. Avem in vedere continuarea procesului de eficientizare a reprezentarii teritoriale si ne propunem ca in cel mai scurt timp sa devina operationale inca doua noi unitati EximBank”, a mai spus Traian Halalai.

Agentiile de la Pitesti si Ploiesti se alatura astfel celor 13 unitati teritoriale pe care EximBank le are in Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara si Sibiu.