BRD a lansat un "produs unic" pe piata bancara romaneasca, dupa cum spun reprezentantii bancii, care imbina economisirea cu utilizarea cardului de debit. Serviciul foarte popular in Statele Unite a primit denumirea de "Cumparamiseste" si este o solutie foarte populara in Statele Unite prin care clientii fara un apetit ridicat pentru economisire sunt incurajati sa puna ceva bani deoparte prin simpla utilizare a cardului.
"Am observat ca oamenii au tendinta sa economiseasca chiar si in perioada de criza, desi primesc mai putini bani. Coroborat cu faptul ca volumul platilor cu cardul a crescut am hotarat sa largim baza de economisire la cat mai multi clienti", a spus Adrian Jantea, director comercial persoane fizice in cadrul BRD.

Serviciul se adreseaza persoanelor fizice care detin un card de debit la BRD, indiferent de moneda in care este denominat, si un cont de economii.

Cum functioneaza sistemul?

Practic, un client poate sa isi aleaga 4 optiuni de economisire pentru situatia in care fac plati cu cardul la POS sau pe internet, atat in tara cat si in strainatate.

Prima este sa aleaga rotunjirea la prima suma intreaga, ceea ce inseamna ca la un produs achizitionat prin cardul de debit de 7,5 lei vor fi perceputi 8 lei, iar cei 0,5 lei vor fi transferati catre contul de economii.

A doua optiune de economisire se face prin rotunjire la primul multiplu de 10, iar ultimele optiuni vizeaza perceperea unei sume fixe sau a unui procent din valoarea tranzactiei cu cardul. Optiunea se alege la activarea serviciului, dar poate fi oricand schimbata gratuit printr-o vizita la consilierul bancar.

Mai jos sunt exemple pentru cele patru optiuni de economisire.



Contul de economii in care sunt virati banii ofera o dobanda de 3,75% la lei si 1,75% la euro.

Serviciul "Cumparamiseste" este gratuit, clientilor fiindu-le percepute doar comisioanele standard aferente contului curent, retragerii de bani de la ghiseul BRD sau de la bancomate.

"Incercam sa incurajam un comportament constant de economisire la fiecare plata cu cardul. Se adreseaza in principal clientilor existenti, dar nu excludem sa atragem clienti noi datorita acestui serviciu. Pana la sfarsitul anului, estimam ca 30.000-50.000 dintre clientii nostri vor activa acest produs", a spus si Elena Oprea, director executiv delegat pentru marketing si management prodduse in cadrul BRD.

Banca va oferi un bonus de 25 de lei primilor 10.000 de clienti care isi activeaza serviciul de "cumparamisire" si efectueaza cel putin o plata cu cardul.

De asemenea, BRD a scazut pentru a incuraja clientii sa apeleze la nou serviciu si sumele minime pentru deschiderea conturilor de economii: la 100 lei / EURO / USD.

Banca vrea sa extinda in curand serviciul si pentru ONG-uri, in sensul ca veti putea vira banii economisiti in conturile unor organizatii non-profit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri