„O echipa a grupului Eureko s-a oferit sa lucreze impreuna cu autoritatile romåne la definirea pachetului minim de servicii oferit de catre stat”, a declarat Timo van Voorden, presedintele Interamerican Romånia, societate la care Eureko BV (Olanda) controleaza 79,64% din actiuni.

In primele patru luni ale anului, Interamerican Romånia a subscris, in contul asigurarilor de sanatate, prime brute in valoare de 300.000 de euro, Voorden anticipind ca la finalul lui 2006 acestea ar putea ajunge la 1–1,5 milioane de euro. Un studiu de piata, realizat de London Brokers si prezentat in cadrul Forumului International de Asigurare- Reasigurare, arata ca aproximativ 35% dintre romåni ar fi dispusi sa cheltuiasca maximum 100 de lei noi pentru o asigurare privata de sanatate. Interesant este ca numai familiile care cistiga lunar intre 10.000 si 25.000 de lei noi par dispuse sa cheltuiasca ceva mai mult pentru o astfel de polita, respectiv 200 de RON. Analiza a mai aratat ca dintre mediile de informare despre asigurarile de sanatate, televiziunea este cea mai utilizata sursa (31%), urmata de presa scrisa si prieteni/rude (18% fiecare).

|n Romånia, piata asigurarilor private de sanatate este in faza de pionierat, dat fiind ca doar 9 din cele peste 40 de companii de asigurare s-au incumetat sa ofere, in lipsa unei legislatii, polite de acest gen. Estimarile Roland Berger arata insa ca aceasta piata ar putea ajunge, in cinci ani, la un nivel de cel putin 50 milioane euro si un numar de 100.000 de asigurati