"Inalta Curte nu vrea sa ajunga litigiile la dumnealor. S-a urmarit o degrevare chiar la cererea Inaltei Curti, sa isi indeplineasca rolul. Si e o pozitie normala. Exista o discutie si cu Tribunalul Comercial Bucuresti. Daca se infiinteaza in toamna asta poate si exista optiunea sa solutioneze asemenea cauze, cu judecatori specializati, sa existe un training al lor", a spus Florin Aurel Motiu, citat de Mediafax.

Guvernul a aprobat, miercuri, infiintarea unui tribunal comercial in Bucuresti, care se va ocupa de litigiile din mediul de afaceri, cum ar fi cele privind insolventa si concurenta neloiala, urmarindu-se judecarea cu celeritate a cauzelor in domenii sensibile.

La inceputul acestui an, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta aprobata in ultima zi inaintea vacantei parlamentare, cand mai putea emite astfel de acte normative, ca articolul din Codul de procedura civila care ofera posibilitatea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sau asociatiilor de protectie a consumatorilor sa denunte in instanta clauzele abuzive si sa le elimine din toate contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, sa fie amanat pana la 1 iulie 2013.

Posibilitatea denuntarii clauzelor abuzive din contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, care trebuia aplicata din luna iulie, a fost din nou amanata de catre autoritati, de data aceasta pana in luna octombrie, dupa ce Guvernul a fost informat ca bancile ar pierde peste 1 miliard de euro.

Citeste si:

Oficialul Ministerului Justitiei a afirmat ca nu s-a adoptat pana in prezent o noua decizie de amanare.

"Se poate sa se adopte textele intr-o varianta modificata, sau pot sa intre asa cum sunt acum in vigoare. Dat fiind termenul foarte scurt, daca se va aduce vreo modificare, se aduce prin ordonanta de urgenta. Daca nu se intervine in niciun fel, intra in vigoare cum sunt acum", a explicat Motiu.

Acesta a adaugat ca decizia apartine ministrului Robert Cazaciuc