Allianz-Tiriac Asigurari afirma ca a primit "cu indignare" concluziile raportului de investigatie al Consiliului Concurentei "in care se pune la indoiala caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA" practicate de catre companie si ca, in perioada urmatoare, "va apela la toate parghiile legale pentru a-si dovedi nevinovatia. Astfel de masuri incorecte si abuzive pot arunca piata RCA inapoi in timp".

"Prin decizia Consiliului Concurentei, Allianz-Tiriac Asigurari va primi cea mai mare amenda in valoare absoluta, in ciuda faptului ca, de-a lungul timpului a manifestat un comportament comercial rezervat in ceea ce priveste segmentul RCA, pastrandu-si o cota de piata in medie de 8%, asigurarea RCA fiind singurul produs neprofitabil din portofoliu. Desi procentul amenzii, de 3,6%, este cel mai mic, Allianz-Tiriac va fi sanctionata si pentru faptul ca a dezvoltat cea mai mare cifra de afaceri, in conditiile in care ponderea RCA este de circa 20%", se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari.

Consiliul Concurentei a sanctionat noua companii de asigurare si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) cu amenzi totale in valoare de 246.739.195,6 lei (aprox. 53 milioane euro) pentru incalcarea reglementarilor nationale si europene din domeniul concurentei prin coordonarea comportamentelor pe piata in vederea majorarii tarifelor la asigurarile obligatorii de raspundere civila (RCA).

In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom Vienna Insurance Group, Astra Asigurari, Carpatica Asig, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama Asigurari, Omniasig Vienna Insurance Group si Uniqa Asigurari au participat la un schimb de informatii sensibile din punct de vedere comercial referitoare la intentiile acestor societati de a majora tarifele RCA.

"Credem in beneficiile unei concurete corecte. Vom solicita in instanta, cu argumente juridice si economice, constatarea inexistentei unor practici neconcurentiale in sarcina Allianz-Tiriac", a declarat Virgil Soncutean, directorului general al Allianz-Tiriac Asigurari.

El adauga ca "Allianz-Tiriac Asigurari a practicat intotdeauna o politica de tarifare fundamentata pe principii actuariale general acceptate si in linie cu strategia comerciala a companiei, beneficiind de know-how-ul international si de expertiza locala necesara in calcularea corecta a tarifelor sale. De-a lungul timpului, Allianz-Tiriac a majorat sau scazut tarifele RCA, intemeindu-se in toate cazurile pe argumente economice obiective, modificarile de tarife fiind evaluate de ASF si publicate in conformitate cu toate prevederile legale. Intelegem ca protejarea reputatiei Allianz-Tiriac Asigurari si ca membra a grupului Allianz se realizeaza si prin conformarea la normele si reglementarile concurentiale".

Allianz-Tiriac doreste, de asemenea, sa atraga atentia asupra potentialului efect devastator la nivel de incredere in randul clientilor. "Astfel de masuri incorecte si abuzive pot arunca piata RCA inapoi in timp, pierzandu-se astfel capitalul de incredere care este elementul fundamental al industriei".

“Vrem sa ii asiguram pe toti clientii si partenerii nostri de aplicarea normelor si reglementarilor in materie de conformitate, de adecvarea preturilor in raport cu dimensiunea riscurilor si de respectarea unui comportament etic de la care nu facem rabat de aproape 25 de ani de cand activam in industria de asigurari.” Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri