Leul a fost stabil in prima parte a zilei. Ce curs a anuntat BNR

Moneda nationala a inregistrat fluctuatii reduse in prima parte a sedintei interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,4604 lei/euro, foarte aproape de nivelul de vineri.

In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4603 lei/euro.

Leul a stagnat si in raport cu dolarul american, rata de referinta fiind stabilita la 3,3051 lei/dolar, fata de 3,3052 lei/dolar vineri, informeaza Mediafax.

Cursul de referinta leu/franc elvetian a urcat insa, de la 3,6381 lei/franc la 3,6505 lei/franc, atingand cel mai inalt nivel incepand cu 25 iunie.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Citeste si:
OTP Bank începe creditarea pe programul Noua Casă: ce ofertă au
OTP Bank începe creditarea pe...

La debutul sedintei interbancare, euro a fost cotat la 4,4590 lei, in scadere fata de nivelul de la finalul saptamanii precedente, cand bancile au schimbat euro pentru 4,4630 - 4,4650 lei.

In prima parte a zilei, cotatiile au variat foarte aproape de 4,46 lei/euro.

Consiliul de Administratie al BNR a decis, luni, sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, de la 4,5% la 4,25%, si a pastrat nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO), la 15% pentru pasivele in lei si 20% pentru cele in euro.

Majoritatea analistilor se asteptau ca dobanda de politica monetara sa fie redusa la 4,25%, iar rezervele minime obligatorii sa fie mentinute, astfel ca decizia BNR nu a avut un efect vizibil in piata.

Citeste si:
De la Morgan Stanley, la voluntariat în politica locală
De la Morgan Stanley, la...

Dobanzile practicate luni dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au crescut de la 2,76 - 3,26% la 3,04 - 3,54% pe an. In acelasi timp, randamentele pentru depozitele la o saptamana se plaseaza la 3,07 - 3,57% pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri