Banca Romaneasca a emis in favoarea companiei Romgaz Medias o scrisoare de garantie bancara in valoare de peste 81,8 milioane lei, la ordinul companiei Inspet.

Instrumentul financiar este destinat garantarii restituirii avansului incasat de catre asocierea Condmag - Inspet de la Romgaz Medias, in baza contractului pentru executarea lucrarii Instalatie de comprimare si uscare gaze naturale aferente depozitului Sarmasel (judetul Mures).

"Prin aceasta tranzactie sustinem parteneriatul traditional cu Inspet, in realizarea acestui proiect complex privind modernizarea unuia din obiectivele de interes national - depozitul de gaze de la Sarmasel - unul dintre cele mai mari din tara noastra. Banca Romaneasca continua astfel obiectivul strategic stabilit pe anul 2013 de a sprijini proiectele complexe de infrastructura si de a sustine cu produse structurate clientela corporate", a declarat Cosmin Calin, director executiv unitatea corporatii in Banca Romaneasca.

Inspet Ploiesti este o companie specializata in constructia si intretinerea echipamentelor de petrol si gaze, in timp ce Romgaz Medias este cea mai mare companie din portofoliul statului roman.

Cu un capital social de peste 700 milioane lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 21 ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.

Banca Romaneasca este una dintre cele mai lichide banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de 20,63%, comparativ cu o medie a sistemului de 14,64% si un minim prudential reglementat de BNR, de 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri