Bursa se stabilizeaza joi, dar Romgaz isi continua scaderea

Scaderile s-au temperat la inceputul sedintei de joi pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), BET, principalul indice al pietei, inregistrand o corectie minora, de 0,1%. Banca Transilvania isi revenea cu 2%, dar Romgaz inca nu reusea sa treaca pe verde.

Actiunile Banca Transilvania (TLV) erau cele mai tranzactionate din piata, valoarea tranzactiilor facute cu acestea ajungand la 13,6 mil. lei. Un titlu TLV se tranzactiona la ora 11:30 la pretul de 1,92 lei/unitate.

BRD, cealalta companie vanduta masiva pe bursa cu o zi in urma de catre investitori, crestea joi cu 0,5%.

La polul opus se afla Romgaz, care continua sa scada cu inca 4,5%, pana la nivelul de 30,4 lei/unitate. Celalalt mare producator de gaze naturale din Romania, Petrom, inregistra o crestere de 1%.

Revenirea usoara de joi a BVB are loc dupa ce, cu o zi in urma, piata romaneasca a inregistrat a doua cea mai mare scadere din istorie (-11,2% in cazul indicelui BET).

Citeste si:
Bursa românească, oficial piață emergentă
Bursa românească, oficial...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Prabusirea pietei de actiuni a avut loc dupa ce Guvernul a anuntat, printr-un proiect de Ordonanta de Urgenta, o serie de impozite si masuri fiscale, care, printre altele, vor taxa banci precum BRD si Banca Transilvania cu echivalentul a circa jumatate din profiturile pe care le inregistreaza in mod normal intr-un an de zile, respectiv cu sume cuprinse intre 470 si 580 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri