Ministerul Finantelor Publice a lansat site-ul www.mbuget.ro care ofera informatii in timp real si creste nivelul de transparenta cu privire la politica bugetara si managementul datoriei publice.

Romanii pot afla de acum detalii despre buget, trezorerie si datorie publica si au la dispozitie si rapoarte de analiza si comunicate de presa.

Sectiunea buget cuprinde bugetul de stat, influentele rectificarilor bugetare asupra bugetului, evolutia deficitului bugetar, executia bugetara lunara, evolutia numarului salariatilor bugetari in perioada 2008 – 2013, situatia la zi a arieratelor bugetului general consolidat si a arieratelor unitatilor administrativ – teritoriale, evolutia principalilor indicatori economico - financiari realizati de operatorii economici la care statul sau unitatile administrativ – teritoriale sunt actionari unici sau majoritari, precum si clasificatiile bugetare.

Executia principalelor bugete care compun bugetul general consolidat (bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si bugetului asigurarilor pentru somaj) va fi prezentata o data la zece zile (decadal).

Sectiunea trezorerie si datorie publica prezinta evolutia si structura datoriei guvernamentale conform metodologiei UE pentru perioada 2004 – 2013, evolutia ratingului de tara, calendarul si anunturile de emisiuni de titluri de stat emise atat pe piata interna cat si pe piata externa, ordinele privind prospectele de emisiuni, curbele de randament ale titlurilor de stat, situatia garantiilor de stat emise intre anii 2010 – 2013, lista agentilor economici care au incheiat acorduri de finantare de tip ajutor de stat, precum si stadiul implementarii proiectelor aprobate spre finantare pentru ajutor de stat.

Ministerul Finantelor...
Citeste si: Ministerul Finantelor lucreaza la infiintarea unei banci

Sectiunea rapoarte analiza contine rapoartele trimestriale privind executia bugetara, rapoartele semestriale privind situatia economica si bugetara, rapoartele anuale cu privire la executia bugetara, strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale 2013 – 2015, precum si rapoartele periodice privind datoria publica.

Site-ul contine si o sectiune de comunicate de presa care vor reflecta evenimentele din domeniul politicii bugetare si managementului datoriei publice.

Sursa foto: captura www.mbuget.gov.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
MFP propune scaderea TVA la alimente si reducerea birocratiei ANAF