Chitoiu, despre OUG privind gerul: Era o prostie scrisa acolo

Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, a declarat, marti, ca proiectul de ordonanta in care se facea referire la gerul neobisnuit prognozat pentru aceasta iarna a fost realizat de "departamentul de buget" si a fost scos de pe site pentru ca "era o prostie scrisa acolo".

Intrebat cine a facut proiectul de ordonanta in care se justifica transferul unor sume catre autoritatile locale prin faptul ca este asteptat un ger neobisnuit pentru aceasta iarna, Chitoiu a raspuns: "Departamentul de buget".

Ulterior, el a fost intrebat de ce a fost scos proiectul de pe site-ul ministerului. "Pentru ca aia era o prostie (...) Da, era o prostie scrisa acolo", a precizat ministrul.

De asemenea, el a precizat ca in prima instanta nu a stiut de faptul ca proiectul a fost postat pe site-ul institutiei pe care o conduce, anunta Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu cunoaste proiectul de OUG care anunta in nota de fundamentare ca vor fi "geruri anormale" in urmatoarea perioada, el precizand ca a intrebat la ANM si "nu vine niciun ger deocamdata".

Citeste si:
Alexandru Nazare: Un buget al relansării economice, robust și realist
Ministrul Finanțelor,...

Intrebat daca a primit informatii in Guvern privind prognoze meteo care se inrautatesc spre finalul anulului, fiind anuntat un ger cumplit, Ponta a raspuns: "Nu, si sincer sa fiu nu cred ca chestiile astea...".

Solicitat sa spuna care este sursa unei astfel de prognoze mentionata intr-o nota de fundamentare a unei OUG prin care se dau mai multi bani la primari la finalul anului, Ponta a precizat ca nu stie si nici nu cunoaste proiectul de OUG.

"Nu stiu. Nu cunosc proiectul. La mine ajung numai cand sunt finalizate. De unde aveti dumneavoastra acest proiect?", a spus Ponta.
Prognoza meteorologica indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, se arata intr-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna.

"Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece.

Citeste si:
Florin Cîțu despre buget: Românii așteaptă multe și nu îi vom dezamăgi
Florin Cîțu despre buget:...

In aceste conditii exista riscul ca autoritatile locale sa nu poata asigura stocurile necesare furnizarii in conditii optime a agentului termic pentru populatie pentru perioada friguroasa in anul 2013", se arata in nota de fundamentare a unei ordonante de urgenta a Guvernului.

Prin aceasta ordonanta, Guvernul va transfera autoritatilor locale bani din Fondul de rezerva bugetara pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru functionarea in perioada de iarna si alte cheltuieli, inclusiv salarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri