Primaria Capitalei are in plan o investitie de 465 milioane lei, fara TVA, pe o perioada de doi ani, pentru supralargirea Bulevardului Ghencea. Astfel, in sedinta din 26 septembrie a Consiliului General, vor fi supusi aprobarii indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Penetratie Prelungirea Ghencea-Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea intre str. Brasov si terminal tramvai 41".

Sunt prevazuti urmatorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu 5,7 kilometri; lungime cale dubla tramvai 5.900 m; lungime cale simpla tramvai 260 m; lungime pista biciclete cale dubla 1.600 m; cale simpla 8.200 m; trei pasaje pietonale; 24 statii bus; 20 peroane tramvai; un park and ride, scrie Agerpres.

Obiectivele proiectului sunt: largire la patru benzi Prelungirea Ghencea, intre str. Brasov si Centura Bucuresti; realizarea unei piste de biciclete; realizare cale dubla de tramvai; amenajare trotuare; modernizarea sistemului de iluminat; modernizarea si extinderea retelei de apa si canal; construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajata la capatul Bulevardului Prelungirea Ghencea, in zona nodului rutier de la Domnesti; largirea la patru benzi si pastrarea liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41.

In raportul de specialitate se mai arata ca, printr-o hotarare CGMB din 2007, au fost aprobate documentatiile tehnico-economice si indicatorii aferenti pentru proiectul "Modernizarea unor artere de penetratie, strapungeri si pasaje rutiere si pietonale" Penetratia Prelungirea Ghencea Domnesti.

"Datorita necesitatii introducerii liniei de tramvai pe str. Prelungirea Ghencea, introducerii nodului intermodal adiacent pasajului Domnesti, pasaj avut in derulare de catre CNAIR, introducerii largirii la patru benzi si pastrarii liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41, este nevoie de adaptarea proiectului initial astfel incat sa se asigure functionalitatea integrata atat a tramvaiului, cat si a caii rutiere in conditiile actuale de trafic", prevede documentul.

Citeste si:
Iohannis i-a cerut lui Orban sa candideze la Primaria Capitalei
Surse: Iohannis i-a cerut...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Capitalei da bani in plus la biserici. Ce fonduri a taiat?